• Spretig uppdatering inkl. SPRÅKGASM

  Kim Milrell da Costa

  Min fräsiga tischa.

  Oj, var ska jag börja?
  Detta blir ett långt och spretigt inlägg om ditt och datt, direkt ur vardagen.

  Spenderade natten hos min date. Jag gillar honom mer och mer. Vi är lika men åh-så-olika. Gillar hans humor och att vi bara sitter vid hans köksbord och diskuterar. Jag gillar att diskutera (filosofi och politik). Han är ju vänsterextrem och jag är tydligen höger-dito, så ni kan ju tänka er hur det låter…

  (Men när han hotade med att dra på sig en palestinasjal så sa jag att där går gränsen. Då går jag hem. Frågade även varför vänsterfolk är så jävla besatta vid detta låtsasland och låtsasfolk som tokälskar terror och död, men fick som vanligt inget konkret svar. Sån är vänstern. Inga argument.)

  Anyway. På morgonen åkte vi buss till olika adresser och när han klev av så pussade han mig. Det kan verka löjligt men det betyder mycket för mig. Kanske heterofolk inte förstår det, ty för dem/er är det det ”normala” att man ger en kram eller puss när man skiljs åt. För oss HBT-personer kan det innebära att man blir nedslagen. Numera är det inte lika farligt då ingen (förutom några lantlollor) bryr sig, men för bara tio år sedan var man tvungen att vara diskret.

  Nästa ämne.
  Som sagt: folk talar mer med varandra här i Helsingfors än i forna hemstaden (det kalla – Orup hade rätt) Stockholm (”…har blivit kallt”).
  Satt på bussen efter att daten hade klivit av och en dam började tala med mig. Så jävla trevligt. Man blir inte stämplad som psykopat så fort man tilltalar en främling.
  Och när jag klev av sa jag det obligatoriska ”ha en fortsatt bra dag” (eller på finska: ”hyvää päivänjatkoa”), ty jag har lärt mig att man säger så här i Finland. (På endera inhemska språket, beroende på vilket språk man konverserade på.)

  Apropå språk. Såg ett par annonser vid en station. Sida vid sida. Den ena på finska och den andra på svenska. Som språknörd och älskare av det TVÅspråkiga Finland så fick jag så klart en språkgasm.

  Det var väl det.
  Ha en fortsatt bra dag!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *