Rehabilitering – dag 25 (sjuk hund)

blond kim

Idag har jag varit lite låg. Kanske beror det på det extremt grå vädret. Kanske beror det på att Blake har varit sjuk. Han väckte mig tre gånger i natt då han kräktes.
Han har sovit mest hela dagen, men tack och lov druckit mycket vatten.

Vi hade bara ett kort morgonmöte idag. Personalen på kurs så vi hade annat för oss. Här är dagens uppdateringar från Facebook, i brist på annat att komma med.


Det här med att flyktingar (och ”flyktingar”) separeras på boenden efter sexuell (eller ”sexuell och emotionell”, som jag brukar säga) läggning och trostillhörighet etc.
Och där kvinnor hålls inlåsta för att inte ses som ”horor” som får våldtas. Osv. Osv.
Hur har de styrande tänkt att det kommer att fungera när/om dessa individer kommer ut i samhället, där de sedan ska leva sida vid sida?

Den i stora delar av Europa förda migrations- och flyktingpolitiken är ett skämt. Ett livsfarligt och ogenomtänkt skämt utan någon som helst lustig poäng.


Senaste nytt från behandlingshemmet.

▪️ Igår drabbades en ’medpatient’ av ett krampanfall och han tillbringade natten på sjukhus men nu är han tillbaka. Vi har börjat umgås en del så jag undrade vart han tagit vägen.
▪️ Blake kräktes i natt. Undrar vad han har fått i sig.
▪️ På morgonmötet var jag som ordförande tvungen att läsa jättelånga texter på det finurliga finska språket. Bl.a. om brandsäkerhet och en text om hyfs och fason (bra!). Stakade mig några gånger men räddade mig som vanligt genom att använda humor då jag avslutningsvis sa med auktoritär stämma: ”Kiitos, och samma på svenska”.
▪️ Idag har vi en annorlunda dag då personalen är på kurs. Vi ska idrotta… Bollspel och frisbeegolf och kubb och brädspel. I can’t wait… Jag skolkade alltid när vi hade friluftsdag i skolan eftersom dessa dagar var helvetiska för en späd liten fjolla. Usch.
Och så ska vi grilla vår middag också.
▪️ Väldigt många unga män här har barn. Höll på att sätta kaffet i halsen när en fjunig tonåring började berätta om sin son.
▪️ Grabbarna och männen och gubbarna här verkar gilla mig. Det känns på ett lustigt sätt som en revansch då de är såna personer som mobbade mig och gjorde min barndom till ett helvete (och därmed mig till den fantastiska människa som jag är idag).
▪️ Det finns egentligen bara en person här som jag direkt ogillar. Dessvärre råkar jag bo i samma lägenhet. Hon är 60+ och sprider inget annat än negativitet omkring sig. Hon hasar sig fram iklädd noppiga plagg och det grå stripiga, livlösa håret bara hänger och flänger. Dessutom är hon passivt aggressiv. Ni vet en sån som inte säger saker rakt ut utan kommer med en pik i förbifarten. Och hon säger inte ens ”hej” eller ”god morgon”.
Men som jag har lärt mig här: det är inte mitt problem.
Nåväl. Hon checkar ut på måndag. 🕺🏼
▪️ Koncentrerar mig på de vänliga personerna. De unga fäderna, de livserfarna gubbarna, alkiskärringarna med en massa självdistans och som aldrig har långt till ett hjärtligt raspigt jag-har-rökt-i-400-år-skratt. Samt de tjusiga pillerpoppande hipsterbrudarna, med sina raka luggar och tatuerade händer.


knogjärnstatueringKommer ni ihåg den där grabben som jag berättade om? Han checkade in för en dryg vecka sedan och jag var lite rädd då han kändes oberäknelig och han vevade med armarna hela tiden.
Nu har vi bekantat oss med varandra (och han har ”stabiliserats”) och han är ju en oerhört sympatisk ung man. Väldigt pratsam och trevlig och en sån där som frågar: ”Vill du ha en kopp kaffe?”

Nyss tog vi oss en kopp och ett bloss och jag frågade om han är en ”hårding” då han har ett knogjärn tatuerat på handen.
”Nej. Haha. Men jag kanske har försökt.”
”Det lönar sig inte”, sa jag myndigt.
”Nej. Jag har lagt det livet bakom mig. Inklusive alla droger. Det finns bättre saker att göra i livet. Jag kan spara pengarna till en hund istället. Men först måste jag få ordning på mig själv, så om ett år kanske. Och din hund är så söt!”

Där ser man. Bara en bra, trevlig människa som hamnat lite fel i livet.


Abdullah Shafai bjöd över en 19-årig kvinna och tvingade henne att ha sex med polarna.
Ghosuddin Ghiasuddin Waisuddin våldtog henne två gånger och tvingade henne till oralsex och spottade avslutningsvis på henne (förmodligen en ”dålig finsk hora” el. dyl. i hans ögon).
Nawshad Chinigol våldtog henne samt tvingade henne till oralsex.
Nabi Ahmadi våldtog henne två gånger.
En femte man filmade det hela.

Denna kvinnosyn tog dessa män med sig när de kom till Finland. Grattis!


blond kim

God natt från mig och Blake.

gilla och dela:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *