Rehabilitering – dag 1 (incheckning)

kim da costaIdag påbörjade jag så min rehabilitering. Det har hänt så mycket eländigt under det här året att jag till slut valde att söka hjälp.

Mina panikångestattacker försvann i samma veva som jag insåg att hjälp fanns att få, men i natt attackerades jag av mina demoner.

Jag befinner mig på ett behandlingshem en knapp timme från Helsingfors. Här finns flera olika avdelningar och det är lugnt och tyst och bedårande vackra landskap.
Personalen verkar vara toppen. De har guidat mig runt och förklarat en massa om olika aktiviteter, rutiner etc. (Gym! Woohoo!) Det mesta gick i ärlighetens namn in genom ena örat och ut genom det andra. Det var så mycket information, men jag fick ett veckoschema på papper och tydligen ska den här första veckan bara vara en sådan vecka då jag slappnar av och tar det lugnt. Plus lite terapisessioner och gruppterapi. Var nyss på besök hos en sjuksköterska för att kolla min fysiska respektive mentala hälsa.
Nästa vecka ska jag börja arbeta tre dagar i veckan. Det blir förmodligen i köket.

Jag har hunnit bekanta mig med en trevlig ung man och en trevlig äldre herre. Vi har fått strikta order om att umgås med dem som bor på samma avdelning – med tanke på att jag numera är en glappkäft så blir det nog inga problem. På så sätt kan vi stötta varandra och kanske även förstå oss själva lite bättre.

Har en bubblande ångest i själen men förhoppningsvis lättar det snart.


En helt annan grej: jag har skrivit i Hufvudstadsbladet igen. Läs: Asylsökande utnyttjas grovt.

En till helt annan grej: min telefon sjunger på sista versen och emellanåt kan jag inte svara på meddelanden eller ringa upp. Just nu fungerar den någorlunda, men om jag inte svarar så vet du varför. Det är den där ”hemknappen” som strular. Mycket irriterande.

gilla och dela:

2 reaktioner till “Rehabilitering – dag 1 (incheckning)”

  1. Länge sedan vi hördes Kim!! Lessen att du mått så dåligt men glad att du får hjälp!! <3 Läste det du skrev i tidningen och DET gjorde mig glad.. inte innehållet, men ATT.. Jag vet att du förstår!!
    Stor kram från din vän Bitten.. Hör gärna av dig om du vill <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *