• Musikminnen (det var bättre förr)

  Sprang på ett för mig okänt par igår. Han var snygg och hon var trevlig.
  Vi samtalade om musik och eftersom de var lika lastgamla som jag (trots att jag ser så ungdomlig ut) så saknade de lika mycket som jag de gamla goda tiderna.
  Minns ni när man läste i en tidning att om en månad släpps ett nytt album med den-och-den artisten.

  Man längtade och trånade och sparade veckopengen.

  Minns att jag nån gång skolkade från skolan då jag ville kila iväg till skivbutiken då jag visste att en ny platta med favoritvokalisten skulle släppas. ”Hmm, de får dagens leverans vid 12, råkar jag veta, så jag lämnar skolan efter lunch.”
  Minns även att jag nån gång promenerade sju kilometer längs en skogsväg för att inhandla en rykande färsk skiva.
  Och sedan samma väg tillbaka. Men då fick jag lift (i det gamla Sverige kunde man ju lifta).

  Numera är det bara att klicka runt lite på nätet och vips har man skivan ”i sin hand” – skivan som egentligen släpps först om två månader.

  Det var bättre förr. Då värdesatte folk och fä en musikers hårda arbete.

  Alla de där gamla skivorna bär en massa minnen. Jag minns exakt när och var jag köpte dem och jag minns hur jag mådde då.

  Exempelvis denna (fantastiska) maxisingel. Jag var som sagt ett mobbat litet bögbarn med utländsk bakgrund och det var inte en lätthanterlig kombination.
  Föräldrarna visste inte hur illa det var men de tyckte att jag skulle umgås lite med folk istället för att bara sitta på mitt rum och läsa böcker och lyssna på popmusik.
  Sedan var det dags för den årliga skolavslutningsfesten vid en sjö. (Där ungdomarna super, bråkar och får klamydia.)

  Jag hade så klart ingen att gå dit med men jag ville inte göra mina föräldrar besvikna, så jag låtsades gå dit. Istället åkte jag till Ljudrummet i stan och inhandlade denna maxisingel. När jag väl kom hem ljög jag och sa att jag hade vunnit den på ett lotteri och att jag hade haft jätteroligt med ”vännerna”.

  Så jävla tragiskt.
  Men en fantastisk maxisingel med underbara remixar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *