• Misshandel

  Hej.
  Igår talade vi om sexuella övergrepp och idag ska vi tala om andra tråkigheter. Nämligen misshandel.

  Året var 1991 då jag tillsammans med mitt livs första – och förmodligen sista – flickvän var ute och strosade i en liten by. Detta var under min första vända i Finland (1990-1994).

  Plötsligt stannade en bil och sju grabbar hoppade ut. De kallade mig ”bögsvenne” och slog på mig. Sedan drog de in min späda tonårskropp i en skog och sparkade på mig där jag låg.
  Flickvännen kissade på sig av skräck. Jag minns än idag hur hon skrek åt grabbarna att sluta (med namn – hon kände ju dem från den lilla hemorten).

  Jag släpade mig hem till min flickvän och dagen därpå när jag gick hem frågade föräldrarna vad som hade hänt, eftersom jag var blåslagen.

  Till en början skyllde de på mig. ”Varför var du DÄR och JUST DÅ?” osv. Det gjorde mig mycket besviken.

  Men en dag senare hade de tagit sitt förnuft till fånga och min mycket dominanta finska mor (jämförbar med stereotypiska italienska – eller judiska – mödrar) satte sig i bilen och åkte runt och letade efter ”den röda bilen”. Hon hittade den till slut och gormade och skrek åt grabbarna. ”Varför gör ni så här mot min son?”

  Sedan uppsökte jag en läkare för att få mina skador dokumenterade. Därefter till polisen.
  Så småningom blev det rättegång och jag ”vann”. Fick skadestånd på några tusen finska mark och tog därefter min syster (mitt största stöd i detta turbulenta liv) under armen och gick ut och shoppade roliga saker åt oss.

  Messa inte med späda fjollan Kimman, ty då kommer finska modern och slår näven i bordet. Och då, grabbar, blir det åka av!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *