• Lojalitet och förtroende

  God morgon.
  Så vad poppade upp i mitt huvud under dagens morgonpromenad, kanske ni undrar?
  Jo, jag tänkte på det här med lojalitet och förtroende.

  Igår ringde två personer till mig. Först ”flickvännen från förr” (som jag alltså inte hade talat med på över 20 år, men som nu är återuppstånden i mitt liv sedan ca en månad tillbaka). Sedan ringde min ex-date SIP (Secret Israeli Person). Både hon och han ville ventilera sig angående ett varsitt privat problem.
  Jag tycker att det är lite gulligt att när de vill tala om något dilemma så vänder de sig till mig.

  Men det är så jag fungerar. Tar man sig in i mitt hjärta – vilket är svårt och man måste ha lite tålamod – så stannar man där för alltid.
  Vi kanske inte hörs på ett tag, men du kan alltid återkomma. Jag finns där.

  Jag är världens mest lojala person.
  Eller ok, jag ligger åtminstone på topp 10-listan.

  Vad du säger till mig i förtroende stannar hos mig.

  Under det senaste året har jag förlorat två nära vänner.
  Den ene då han inte gillade mina politiska åsikter (även om han ofta ca ett år senare anammade mina åsikter, så jag antar att jag bara är ”före min tid”) och den andra då hon bröt mot reglerna och skvallrade om mig. Vilket jag insåg när gemensamma vänner tog upp saker som jag hade berättat för henne i förtroende.

  (Jag är väldigt öppen med saker och ting, men vissa saker vill inte ens jag ventilera offentligt.)

  Så då var det tack och adjö till henne.

  (Jag skulle förlåta båda två om de bad om ursäkt, ty som sagt: båda finns i mitt hjärta för evigt.)

  Vänskap handlar om LOJALITET och FÖRTROENDE.

  Jag har mina fel och brister, men jag är LOJAL.

  Dessa egenskaper uppskattar jag mest hos mina medmänniskor.

  Ha en bra dag.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *