• Kan inte sluta bry mig – och varför skulle jag?

    Sedan jag lämnade Sverige för snart två år sedan så har jag försökt sluta att bry mig om vad som sker i Födelselandet. Men det går inte. Jag är efter 40 år alldeles för insyltad och alldeles för politiskt intresserad. (Samt nyhetsnarkoman.)

    Och sedan slog mig tanken att jag kan ju befinna mig i Finland men ändå ha en massa åsikter om det som händer i Sverige. På samma sätt som jag är engagerad i det som sker i mitt tredje hemland Israel, fastän jag inte bor där.

    Jag försöker konstant att bli mer engagerad i det som händer politiskt i Finland, eftersom jag numera bor här, men det är svårt att ”komma in” och ”lära sig”. Trots att jag talar god finska så finner jag det väldigt jobbigt att läsa och ta del av nyheter på finska, och alla finländska svenskspråkiga publikationer känns så väldigt vänstervridna, så det är svårt att få sig en ”hel bild”. (Tips på mer balanserade publikationer på svenska emottages tacksamt).

    Så jag fortsätter att bry mig och jag fortsätter att kommentera det som sker i Sverige, i Israel, samt förhoppningsvis lite mer i framtiden: det som sker i Finland.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *