• Gamla goa kiosker

  Jag handlade nyss hos Riitta igen. Riitta som har en gammal hederlig kiosk på min gata.
  Hon är så trevlig och hon känner sina kunder och vet vad de oftast vill ha.

  Det var hos Riitta som jag för några dagar sedan försökte betala med israeliska Shekels.
  (Jag är alltså ännu inte helt bekant med eurosedlarna, efter snart två år i Finland, eftersom jag alltid betalar med kort. Så jag slängde fram en shekelsedel som låg kvar i plånboken efter senaste resan, och Riitta sa: ”Vad är det här?”)

  Det är såna här genuina gamla kiosker som vi måste stödja.
  Istället för opersonliga kedjor.

  Jag tror inte att 7 Eleven finns här i Finland (aldrig sett). Motsvarigheten skulle väl vara inhemska R-Kioski. (Jag har fortfarande inte förstått varför butiker och affärer så ofta heter nåt med en bokstav i början: R-Kioski, S-Market, K-Market etc. Antar att det har med koncerner att göra.)

  Och folk är som sagt mycket trevligare och mer pratsamma i Helsingfors än i Stockholm.
  Jag önskade Riitta en ”fortsatt trevlig dag” och hon svarade: ”Detsamma, och trevlig helg.”
  Dessa till synes meningslösa fraser gör faktiskt vardagen ack så mycket trevligare!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *