• Förlösande

  SIP

  Om gårdagskvällen. Först åt jag väldigt god falafel hos turkarna på Mannerheimvägen. Därefter gick jag till gaykaraokestället (tänk att det finns ett sånt!). Detta ställe är en så kallad ”räkälä”, dvs lite trashigt och folk är ofta väldigt påverkade. Tidigare gick jag till ett poshare ställe, en riktig ‘lounge’, men de stängde för ett tag sedan.
  Det är iofs roligare att gå till en ”räkälä” då folk talar mer med varandra där.

  Som vanligt behövde jag inte sitta ensam särskilt länge. Jag talade med två finlandssvenskar (alltid ljuvligt att få tala det fantastiska svenska språket), och sedan med en man som jag stöter på varje gång jag går ut. Han måste vara 70+ men trots att han står med ena foten i graven så är han ute och roar sig stup i kvarten.
  Därefter talade jag med en sötnos som sjöng en för mig okänd finsk ballad som (igen) fick mina ögon att tåras. Och medan han sjöng så såg han mig rakt i ögonen. Det var lite häftigt.

  Och till skillnad från mig så SJÖNG han – och inte ‘sjöng’ som jag gör.

  Och jo, jag ‘sjöng’ hela två låtar.
  Först ‘sjöng’ jag ut all min kärlek i ”Genom eld och vatten”.
  Därefter ‘sjöng’ jag ut all min sorg i ”Snälla snälla”.
  Det är därför jag alltid har varit en stor musikälskare – en får utlopp för sina känslor. Förlösande!

  Därefter åkte jag hem och på hemvägen ringde jag min SIP (Secret Israeli Person) och vi talade i över en timme. Han är en sån där machoman som inte talar om sina känslor, men även han går igenom nåt jobbigt just nu och han vet att jag inte är en sån där machoman (jag talar om känslor och jobbigheter med vem som helst) så när vi samtalar så kommer allt ut. Han vet att han kan lita på mig och tala om vad som helst.
  Tar det som en komplimang då han är en av de intelligentaste människor jag någonsin mött. (Synd att det inte blev vi.)
  (Men om jag säger F-ordet så lägger han på luren. Han är lustig på så vis. Har hänt flera gånger och trots att jag har ett vårdat språk så säger jag väldigt ofta ”f*cking” när jag är förbannad.)

  Så det var en förlösande afton på flera sätt.

  Idag bränner solen riktigt rejält här i Helsingfors och jag önskar oss alla en trevlig och trygg – men även lite spännande – dag.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *