• ESC 2015 Topp 10

  Självklart är jag blåvit även i år.

  Självklart är jag blåvit även i år.

  Äntligen är årets viktigaste dag här!
  Som jag har väntat och längtat och trånat och lipat.

  Och som ni har väntat!
  Äntligen kan jag presentera min topp 10.
  Självklart kan vad som helst hända – inte minst med tanke på att de i förhand kvalificerade låtarna ännu ej har framförts live.

  Så: reservation för eventuella ändringar, men så här ser min lista ut i just detta nu.

   

  1. BELGIEN – Loïc Nottet ”Rhythm Inside” – Helt klart bästa låten i mitt tycke. Modern och arty. Finemangfin ung kis med bra scennärvaro och med siktet inställt på en lång karriär.
  2. ESTLAND – Elina Born & Stig Rästa ”Goodbye To Yesterday” – Växer som tusan live. Otroligt fint nummer och jag tycker om det där skådespelet då vokalisterna ser så arga ut.
  3. ISRAEL – Nadav Guedj ”Golden Boy” – Nej, jag gillar inte alltid Israels låt. Exempelvis är Eddie Butlers fasansfulla soulballad från 2006, ”Together We Are One”, en av mina största hatlåtar i ESC. Jag älskar den glada refrängen och soundet (lyssna på den instrumentala versionen!). Blir glad, g l a d, GLAD.
  4. SPANIEN – Edurne ”Amanecer” – Spanien har en förmåga att år efter år hamna högt hos mig. Så även denna gång. Otroligt fin ballad och parant sångerska. Jag känner när jag lyssnar på denna fina bit.
  5. RYSSLAND – Polina Gagarina ”A Million Voices” – Underbar sångerska (med fantastiskt vacker röst) och underbar ballad!
  6. ITALIEN – Il Volo ”Grande Amore” – Berör mig. Älskar smör när det kommer från rätt källa, vill säga. Bravo.
  7. SVERIGE – Måns Zelmerlöw ”Heroes” – Jag älskar Måns och jag älskar numret men jag tycker fortfarande inte att låten är toppen. Den är liksom cool, men jag känner ingenting.
  8. SLOVENIEN – Maraaya ”Here For You” – En kul överraskning i semifinalen. Gillar denna bit. Blir glad. Svängigt och käckt och jag gillar faktiskt sångerskans hörlurar!
  9. LETTLAND – Aminata ”Love Injected” – Även detta en kul överraskning. Vilken donna! Låten måste nästan upplevas visuellt för att komma till sin rätt. Till skillnad från vissa andra så älskar jag blipp-blopp! 😉
  10. LITAUEN – Monika Linkyte & Vaidas Baumila ”This Time” – En tredje trevlig överraskning. Växer live. Och han har dessutom väldigt fin färg på kostymen. Trevligt trall helt enkelt – varken mer eller mindre.

  BUBBLARE: POLEN, MONTENEGRO, ALBANIEN, RUMÄNIEN, NORGE, SERBIEN, TYSKLAND

  För övrigt anser jag att de tre programledarna kan stämpla ut och gå hem. Conchita gör ju ett enastående jobb i Green Room! (Snygg som synden dessutom.)

  Mellanakterna, om de nu kan kallas så, har varit under all kritik. Riktigt usla faktiskt.

  Grafiken däremot har varit genomgående elegant.

  Skippa för fan den eländiga jävla applåd- och jubelmaskinen. Sinnessjuk uppfinning! SKROTA OMEDELBART. (Se exempelvis klipp nummer två här – det är ju sådan underbar stämning att ingen jävla maskin behövs!)


  Post Tagged with

2 Responsesso far.

 1. Jerry skriver:

  Vi har i alla fall Spanien som 4:a, båda två… (;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *