• En hemlig hobby

  God morgon.
  Så vad poppade upp i mitt huvud under dagens morgonpromenad, kanske ni undrar?

  Ni måste så klart inte ta del av mitt vardagsdravel, då är det bara att scrolla vidare.

  Allt började med att jag såg en inköpslista uppsatt på en lyktstolpe.
  Jag har ett hemligt intresse. Jag gillar att läsa främlingars inköpslistor. Det känns spännande och nästan lite förbjudet. Oerhört kittlande.
  Man hittar ju ganska ofta en lapp i en kundkorg och då läser jag glatt och funderar över vad det är för människa som har inhandlat just dessa varor.

  Jag är så förtjust i dessa lappar att jag förra året påbörjade något som var tänkt att bli ett ”konstprojekt”. Jag började spara alla egna inköpslistor och hade tänkt göra ett enormt kollage av dem och rama in och hänga upp på väggen. Festligt! Tänk vilka minnen som skulle poppa upp när man iakttog tavlan!
  Jag var sambo då, så vissa listor var på svenska, andra på finska och några var svensk-finska med ryska inslag.
  Sedan separerade vi och jag slängde hela bunten när jag panikflyttade.

  Jag kanske borde börja om. På egen hand.

  Ett roligt minne: när jag skickade min dåvarande sambo för att handla så brukade jag lägga till nåt ”tokigt” längst ner på listan. Nåt småekivokt, som exempelvis en sexleksak. Då visste jag att han skulle börja skratta när han kollade listan i matbutiken.

  En annan gång lade jag en upphittad lista i min systers handväska. Jag visste att hon skulle bli förvånad och börja skratta när hon skulle ta upp sin egen lista och hittade en helt annan.

  Jag gillar att få folk att skratta. Sån är jag.

  Ha en bra dag.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *